Мамині Казки



Світ казок, мабуть, самий добрий з усіх існуючих світів. Чари перетворень, дар мови у тварин, принци, принцеси, королі і королеви, але найголовніше торжество добра над злом заворожує, відносить у світ всіляких можливостей і змушує вірити в диво.

Саме тому діти тягнутися до казок і дуже їх люблять. А завдяки цій безмежній любові дітей до казок, останні стають не просто літературними творами, але й одним з методів виховання і навчання.

Казки стимулюють розвиток уяви і мислення. Чарівний світ казок вчить мріяти. А, мрія - це, як відомо, перша сходинка в досягненні будь-якої мети.

Уміло підібрана казка, може в ненав'язливій формі ознайомити дитину з новими поняттями, розширити його кругозір і словниковий запас. Казки можуть допомогти у формуванні в дитини основних життєвих понять: про добро і зло, про милосердя і чесності, про обман і зраду і так далі.

Але, на жаль, погано написана казка може і нашкодити, нав'язуючи дитині неправильні уявлення про світ. Тому до вибору казок для своєї дитини необхідно підходити дуже серйозно і уважно.

Перед покупкою чергової книги необхідно самим хоча б побіжно переглянути казки, а вдома краще прочитати казки самим.

Але найкращим варіантом казок є казки, придумані для свого малюка його батьками, його люблячою мамою. Адже саме мама знає, що і чому потрібно розвивати в дитині, з чим потрібно боротися, а що не помічати.